Barnpjäsen AAAHR!!!, skriven av Vladimir Oravsky och Kurt Peter Larsen, vann år 2006 1:a pris i en världsomfattande dramatikertävling IPC (International Playwright Competition) utlyst av ITI (The International Playwrights’ Forum of the International Theatre Institute) och ASSITEJ (International Association of Theatre for Children and Young People) i Manila, i folkmun kallad teaterolympiaden.

Följaktligen spelas AAAHR!!! på små och större scener världen över, med levande skådespelare, men även med dockor, med en myckenhet av musik och även utan.
Dessutom blev AAAHR!!! utgiven i bokform och erhöll distributionsstöd från Statens Kulturråd.

En dramatiker kan reagera som ett barn, åtminstone i det motto att han/hon vill få beröm i det egna hemmet, av sin egen eller ställföreträdande mor och far. Även om hans eller hennes arbete redan berömdes i Manila, New York, Paris, Berlin och Warszawa, känns erkännandet fulbordat först efter att ens aldrig så liten hemmaplan stämmer in i hyllandet.

Vladimir Oravsky tvingades att lämna Tjeckoslovakien under den kvästa Pragvåren 1968 och var sedan dess varken spelad eller publicerad där. Först nu, och det med besked: AAAAHR!!! premiärvisades på Slovakiens största barnscen, Bratislavské Bábkové Divadlo, den 30 november 2012 som teaterns stora julsatsning.
För Vladimir Oravsky är Bratislavské Bábkové Divadlo inte vilken teaterscen som helst, utan det är den teater där Vladimir Oravsky såg sin första teateruppsättning, för exakt 60 år sedan.
På 1960-talet passerade Vladimir Oravsky otaliga gånger denna välkända teaterbyggnad och fantiserade om, att en gång skall hans egen pjäs spelas där och barn tjuta av förtjusning och bita i sina små nävar av spänningen…

AAAHR!!! är skriven på engelska och i svensk språkdräkt heter den ÄÄÄR!!!. På slovakiska fick pjäsen heta NAOZAJ / O CHLAPCOVI, KTORÝ KRESLIL.
Att AAAHR!!! spelas i Slovakien, känns mycket bra, säger Vladimir Oravsky, som hoppas att även Smålands Musik och Teater, teatern i hans nuvarande hemstad, småländska Jerusalem, tar upp den på sin repertoar, fast det verkar som att i Jönköping är det svårare att vara profet i sin egen hemstad än någon annanstans. I Tempelbergets, al-Aqsamoskén, Gyllene portens, Klagomurens, Via Dolorosas och Uppståndelsekyrkans Jerusalem kommer AAAHR!!! premiärvisas våren 2013.

Hälsningar
Vladimir Oravsky